2021-09-24 08:00:16• hírek • Szatmár.ro

Kezdődik az extra-szezon az Aquastarban – szigorított beléptetéssel

Szatmár megye és Szatmárnémeti fertőzöttségi rátájának rohamos emelkedése az Aquastar aquapark újraindulását is érinti.

A felújítási és fertőtlenítési munkálatokra szánt kéthetes szünetet követően, szombaton, szeptember 25-én délelőtt 10 órától megkezdődik az „extraszezon”.

Mivel a megyében és a megyeszékhelyen az 1000 főre jutó fertőzöttek száma meghaladta a 3-as értéket, a kormány döntésének értelmében az élményfürdő területére a belépés kizárólag az uniós digitális Covid-igazolvány felmutatásával történik. A magas fertőzöttségi rátájú településeken a helyi fedett uszodák, medencék kizárólag 50 százalékos kapacitással üzemelhetnek. Ha mindezt a szatmári Aquastar aquaparkra próbáljuk levetíteni, az élményfürdő területén egyidejűleg tartózkodó személyek száma nem haladhatja meg a 350-et.

Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) javaslatára, a kormány a következő órákban a jelenlegi 6 évről 12 évre módosíthatja azt az életkort, amely alatt a gyerekeknek nincs szükségük negatív PCR- vagy antigénteszt-eredményre ahhoz, hogy bizonyos szolgáltatásokat igénybe vegyen. Azok a 12 év fölötti személyek, akik nem rendelkeznek zöld igazolvánnyal, illetve nem estek át a koronavíruson, mindössze 40 lejes áron gyors antigén koronavírustesztet végezhetnek a Korall klinika laboratóriumában. (Eroii Revolutiei tér 22. szám alatt).

Az élményfürdő vezetősége bizakodóan tekint az előttünk álló időszakra, azt remélve, hogy a vendégek továbbra is a jól megszokott körülmények között lazulhatnak a hűvös őszi, hideg téli napokon is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: